Twee spiegels en het transformeren van onbewuste patronen in jezelf

Vandaag deel ik weer een ervaring uit mijn praktijk met jullie

Een cliënt kwam met de klacht dat wat zij ook deed, het haar niet lukte om uit een bepaald patroon te komen.  En dit patroon gaf veel angst en onzekerheid. Dit patroon belemmerde haar enorm in haar dagelijkse leven; zelfs zo erg dat zij hierdoor meer en meer in het negatieve denken bleef ‘hangen’, depressieve gevoelens kreeg.
We zijn in een sessie hypnotherapie naar dit voor haar ziekmakende patroon gaan kijken.
En dit hebben we met het oude en het nieuwe/wenselijk patroon gedaan in de vorm van twee spiegels.

Waarom? 
Het overgrote deel van bepaalde patronen in ons zelf wordt onbewust aangestuurd.
In ons onbewuste brein ligt opgeslagen informatie in de vorm van gedachten, gevoelens, overtuigingen, onderliggende behoeften, trauma’s en dus ook patronen.
En op basis van deze opgeslagen informatie/patronen werkt ons onbewuste brein.
En dit gebeurd dus automatisch en onbewust.

Daarom komen cliënten vaak binnen met ‘ik heb al zoveel geprobeerd en telkens lukt het niet om dit patroon te veranderen’
Waarom lukt het dan niet? … Omdat 80-90% van deze patronen onbewust en automatisch gebeuren. En telkens als er iets in het leven van een cliënt gebeurd wat lijkt op de allereerste keer, dan ‘herkent’ het brein deze situatie als zijnde deze allereerste situatie met zoveel impact en reageert dus ook op basis van de reeds opgeslagen informatie.

En nu kun je vanuit je verstand wel een manier ‘bedenken’ om hiermee om te gaan, echter hypnotherapie biedt uitstekende mogelijkheden om juist deze onbewuste patronen te verkennen waardoor je het patroon kunt zien/voelen/ervaren, inzicht kunt krijgen in dit patroon, indien wenselijk kunt ervaren waardoor dit patroon is ontstaan en je kunt patronen transformeren/resetten.
En juist dit biedt mogelijkheden om op onbewust niveau in je onbewuste brein het patroon te overschrijven met de actuele waarheid.
Je onbewuste brein reageert daarmee vanuit het ‘nieuwe patroon’ in plaats vanuit het ‘oude patroon’.

Herken jij deze struggle met telkens terugkerende negatieve, irritante patronen of wil jij graag bepaald gedrag, bepaalde gewoonten, bepaalde patronen veranderen?

Neem contact met me op via https://www.praktijkprisma.nl

Geplaatst in Blog