Even voorstellen

WIE BEN IK?

Ik ben Sylvia Fleurkens-Rongen (1970). Ik woon in Broekhuizenvorst. Ik ben getrouwd, moeder van drie kinderen. In mijn vrije tijd fiets ik graag, wandel ik graag met onze hond, luister naar muziek of lees een boek.

Ik heb van nature een enorme interesse in wat mensen drijft en waarom ze doen wat ze doen, denken wat ze denken en voelen wat ze voelen.
Ik kan mateloos gefascineerd raken door de communicatie en interactie tussen mensen, in teams/afdelingen/organisaties, zowel verbaal als non-verbaal.

Wat gaat er namelijk schuil achter gevoelens, gedachten en gedrag? Hoe werkt dat nu allemaal in ‘een systeem’ (relatie-gezin-familie-school-werk)?
Hierbij spelen bepaalde (onbewuste) factoren in de mens een rol. En waarom kan de één gemakkelijker iets ‘naast zich neer leggen’ dan de ander?
Daarnaast heb ik aan den lijve ervaren hoeveel impact indrukwekkende/traumatische gebeurtenissen op je leven kunnen hebben. Gebeurtenissen neem je mee in je verdere leven. Hoe én op welke manier, dat verschilt echter van persoon tot persoon.

Dit alles heeft mij er toe gebracht om te kiezen voor therapeutische opleidingen waarbij ik begeleiding/therapie kan bieden aan volwassenen, gezinnen en teams op een manier waarbij jij de ruimte ervaart om, bewust, zélf te ontdekken tegen wélke hobbels of gebeurtenissen je aanloopt in jouw leven, waardoor je nu een hulpvraag hebt of last/klachten ervaart.
OF wat er gebeurt in de communicatie/interactie en relaties met anderen (gezin-familie-werk-team- vrienden/vriendinnen et cetera) waardoor jij je voelt zoals jij je nu voelt.
OF ervaren dat jij weer in contact kunt staan met alle talenten en kwaliteiten in jezelf. Vanuit de verbinding met jezelf in het leven kunt staan en keuzes kunt maken die in overeenstemming zijn met wie je diep van binnen bent.
OF te verkennen wat je zou willen; hoe zou het er voor jou uit zien, wat zou je ervaren als je de klacht niet meer had?  Of hoe zou het er voor jou uit zien, wat zou je ervaren als in jou niet meer telkens gebeurd wat er nu gebeurd? Kortom, we verkennen ook samen waar jij naar toe wilt en wat hierin voor jou belangrijk is.  Hierin voel je zelf wat voor jou passend is vanuit het NU
EN daarnaast te verkennen wat maakt dat in jouw leven bepaalde gebeurtenissen/triggers/situaties/mensen/thema’s/ervaringen telkens terug lijken te komen op jouw pad. Iets gebeurt namelijk niet zomaar…….
Dit alles is echter afgestemd op jouw behoefte; jij bepaalt hierin en de therapie is hierop afgestemd, elke keer weer opnieuw.

Ik heb echter ook persoonlijk en in mijn praktijk ervaren dat de mens, ook na  ingrijpende en/of indrukwekkende gebeurtenissen in het leven, de flexibiliteit in zich heeft om zich verder te bewegen, om verder te gaan, om te groeien en zich te ontwikkelen én bewust te ontdekken dat de hulpbronnen -om de volgende stap te zetten-  verborgen liggen in zichzelf.

MIJN WERKERVARING:
Ik heb ervaring als professional in het werken met kinderen, jongeren, volwassenen, ouders/opvoeders/partners en schoolteams binnen Jeugdgezondheidszorg vanaf 1996. Daarnaast ben ik vanaf 1996 trainer weerbaarheid/assertiviteit. Sinds 2006 ben ik KIES coach en werk ik met gescheiden ouders en/of ouders met relatie problemen in combinatie met systeemtherapie/Familie Opstellingen.
Tevens ben ik vanaf 2008 coach/therapeut in Rouw en Verlies. Ook heb ik 4 jaren ervaring als leidinggevende binnen de kraamzorg.

Daarbij ben ik in 2012 gestart als coach in mijn eigen praktijk gericht op kinderen, jongeren, volwassenen en teams. In eerste instantie parttime naast mijn baan.  Vanaf 2016 heb ik echter mijn baan opgezegd om me fulltime te kunnen richten op mijn praktijk als Psychosociaal Therapeut, Hypnotherapeut, Relatietherapeut, Therapeut Eenzijdig Relaties Verbeteren® , Systeemtherapeut, Ademtherapeut, Stromend door de Overgang®-Overgangstherapeut, Traumatherapeut, Begeleider Familie Opstellingen/Sociaal Panorama en Mindfulness Trainer .

Vanaf 2019 heb ik de keuze gemaakt om me volledig te richten op volwassenen, ouders, werknemers en werkgevers. Ik geniet ervan als een ouder, volwassene of teamlid een inzicht krijgt of iets over/in zichzelf ontdekt, waarvan hij/zij zich eerst niet bewust was. Of ervaart dat hij/zij dé oplossing al in zich heeft en hier weer bewust contact mee kan maken in het NU.  Daarnaast kunnen bepaalde gevoelens en inzichten versterkt worden op basis waarvan iemand voelt/ervaart dat hij/zij vanuit eigen kracht een (ander) keuze kan maken.  Ik zie het als een voorrecht om in mijn praktijk aan de zijlijn getuige te mogen zijn van al deze processen bij cliënten. 

Voor mijn passie en missie én nog meer info, lees meer op de pagina ‘behandelaanbod’

 

 

 

 

 

 

 

 

MIJN OPLEIDINGEN:
Voor een compleet overzicht van mijn opleidingen, lees hier meer.

REGISTRATIES, ERKENNINGEN EN KWALITEITBORGING

 

 

 

Ik ben aangesloten bij:

  • de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH)
  • de koepelorganisatie RBCZ, het register van beroepsbeoefenaren in de Complementaire Zorg
  • de Stichting Hoger Onderwijs (SHO) en voldoe aan de PLATO eindtermen (Universiteit Leiden) voor de Psycho Sociale Basis Kennis (PSBK).
  • de stichting SCAG in het kader van de Wet Kwaliteit, klachten en geschillen Zorg (Wkkgz)
  • de beroepsvereniging Stichting Nederlandse Orde van Alternatieve Genezers (NOAG) en de beroepsgroep V&VN
  • het landelijk KIES platform (gecoördineerd door Expertise Centrum Kind en Scheidingen).
    En als gecertificeerd KIES-coach opgenomen in dit verwijsbestand

Tevens:

  • Registertherapeut BCZ®
  • Wet BIG geregistreerd als verpleegkundige onder lidnummer: 99005935130

Hierdoor is Praktijk Prisma gebonden aan een beroepscode en kwaliteitsborging door bijscholingsverplichtingen, intervisie, supervisie, tucht- en klachtenregeling en gebonden aan het in schakelen van een onafhankelijke klachtfunctionaris en geschillencommissie bij klachten.

Bij vermoeden van kindermishandeling en/of huiselijk geweld, zal ik gebruik maken van mijn meldrecht volgens de landelijke meldcode Kinder- mishandeling, uiteraard onder toepassing van de grootste zorgvuldigheid.