Hypnotherapie

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een behandelmethode voor zowel psychische ( geestelijk en emotioneel) als lichamelijke klachten met een psychische oorzaak (psychosomatische klachten).
Hypnotherapie valt onder de psychotherapie waarbij trance therapeutisch wordt ingezet.
Via trance wordt gewerkt met onbewuste processen die ten grondslag liggen aan psychische en (onverklaarbare) lichamelijke klachten. Een hypnotische staat (trance) wordt doelbewust opgewekt als therapeutisch middel.
In tegenstelling tot wat tijdens theater-/toneelhypnose gebeurt, behoud je altijd de controle over jezelf en het proces.

 Waarom is hypnotherapie zo effectief?

Hypnotherapie kan helpen om niet alleen meer bewust te worden van de ontstaansgeschiedenis van de klachten, maar vooral ook om bepaalde zaken te verwerken, het patroon achter de klachten te doorbreken en adequate oplossingen te vinden voor jouw problematiek. Met trance technieken die in de hypnotherapie worden gebruikt, kun je weer in contact komen met de gevoelens en vergeten herinneringen die in jouw rechter hersenhelft zijn opgeslagen. Onder zorgvuldige en professionele begeleiding kun je e.e.a. herbeleven en eventueel vastzittende en verborgen emoties uiten, zodat bepaalde zaken alsnog goed verwerkt kunnen worden en patronen waar je al lang last van hebt doorbroken worden.  Verder kunnen met behulp van hypnotherapie ook jouw creatieve vermogens in de rechter hersenhelft worden aangesproken en zo hulpbronnen opgespoord worden, die jij nodig hebt om jouw probleem in het dagelijks leven op te kunnen lossen.  Dat wat met praten alleen niet lukt, kan met hypnose wel bereikt worden. Het doorbreken van (oude) patronen, het verwerken van trauma’s, het uiten van onverwerkte emoties en het vinden van passende oplossingen/hulpbronnen voor jouw probleem.

Voor de meest gestelde vragen over hypnotherapie, trance en hypnose, zie FAQ.

Andere methoden

In mijn praktijk maak ik gebruik van hypnotherapie, psychosociale therapie, relatietherapie , ERV (Eenzijdig Relaties Verbeteren®), systeemtherapie, en mindfulness training.
De basis van een consult bestaat uit gedegen gesprekstechniek/counseling en psychoanalytische interventies uit de cognitieve- en  gedragstherapie (RET). Aanvullende methodieken komen uit NLP (Neuro Linquïstisch Programmeren), Oplossingsgerichte therapie, Systemisch werken, Traumawerk, Mindfullness, de Transactionele Analyse en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Provocatief coachen en EMDR en EFT worden eveneens toegepast. Tevens maak ik gebruik van imaginaire therapie en gebruik ik ontspanningsoefeningen. Daarnaast ben ik, Relatietherapeut,  Therapeutisch Begeleider Familie Opstellingen en Trainer Mindfulness waardoor ik ook deze vorm van therapie aanbied, individueel of in groepsvorm, indien geïndiceerd.

Vanaf juni 2018 ben ik gecertificeerd ERV© therapeut (Eenzijdig Relaties Verbeteren) waardoor het voor cliënten mogelijk wordt om in mijn praktijk eenzijdig relaties te verbeteren, zonder tussenkomst van een partner -die niet mee wil- of een werkgever die niet mee komt of anders. Jij kunt alleen werken aan het verbeteren van jouw relatie met jezelf of de ander. Informeer gerust naar de mogelijkheden die ik jou kan bieden hierin.
Contactgegevens Praktijk Prisma