Artikel ‘Minder MOETEN, meer LEVEN’ en nieuwe cursus: Minder MOETEN, meer FLOW en ONTSPANNING

Zowel in mijn omgeving, als in mijn praktijk, zie ik mensen die gebukt gaan onder veel ‘moeten’. En natuurlijk  herken ik het, met perioden, ook echt bij mezelf.
En dit patroon van ‘veel moeten’ zie ik in mijn praktijk niet alleen bij werkende ouders die de zorg voor de kinderen moeten combineren met hun werk/baan of  werknemers die reeds vele jaren in loondienst of als ZZP-er werken.
Ik zie ook dat steeds meer jonge mensen mijn praktijk binnen komen met spanningsklachten, veel ‘moeten’, ‘uitgeblust raken’, een gevoel van opgesloten zitten, een gevoel van elke dag ‘van alles te moeten’, zich voortdurend ‘moeten bewijzen’, ‘moeten voldoen aan’ en hierdoor ook letterlijk het gevoel hebben dat ze door moeten gaan, zonder in de ontspanningsmodus te kunnen.

Uit onderzoek van de Arbo Unie uit 2016 heeft 17% van de werknemers tussen de 25-35 jaar burn out klachten.
In een artikel van journalist Annemiek Leclaire (Bron VN.nl) schrijft Annemieke op een treffende manier over het ‘moeten’ in de maatschappij en stelt ze ook de vraag: ‘Is het ‘moeten ‘ alleen maar gebaseerd op een opgedrongen illusie?  Is het een denkfout?  Zit het allemaal in ons hoofd?

Om antwoord te krijgen op deze vragen, gaat ze te rade bij deskundigen, die vanuit verschillende invalshoeken deze vragen belichten.

Belangrijke conclusies uit dit artikel:
– maak keuzes voor jezelf: ‘Wat wil ik op deze dag doen?’ en focus je daarop

– kijk van hieruit telkens naar jezelf en naar wat voor jou in dit moment de meeste waarde heeft en handel hier naar

– accepteer dat je bent zoals je bent; ieder mens  heeft zijn talenten en onvolkomenheden.  En als je hierin mild kunt zijn naar jezelf,  hierin een berusting en acceptatie kunt voelen in en naar jezelf,voel je ook  bewuster vanuit je eigen grenzen en handel je ook vanuit een basis van innerlijke rust

– laat ‘leegte’  er zijn; letterlijke leegte tijdens je dag, week, weekend,  in je agenda. Gewoon niet alles aan elkaar plannen en telkens een volle agenda hebben. Dit geeft je namelijk ruimte en vrijheid voor nieuwe, onbekende en onverwachte gebeurtenissen/dingen in je leven.  Hierdoor krijgt ook je creativiteit, spontaniteit, enthousiasme veel  meer ruimte waardoor je meer positieve energie kunt ervaren.

Lees hier het volledige artikel.

Heb je dit artikel of de conclusies gelezen en denk je:  dit is herkenbaar;  hier wil ik iets mee!!

Praktijk Prisma start in het najaar 2018 haar nieuwe programma  ‘minder MOETEN, meer FLOW en ONTSPANNING’
In zes avonden ga jij ervaren:
-hoe jij zelf naar vermindering van je ‘moeten’ en naar meer ontspanning in jezelf kunt gaan door de  focus op jezelf te houden

– hoe je in contact met jezelf kunt zijn en blijven en dus met meer gemak van de ‘moeten’-modus, onrust en malende (negatieve) denkpatronen kunt gaan naar jouw eigen FLOW en ontspanning

– hoe je bewustwording rondom jouw ademhaling in kunt zetten om ‘moeten’, spanning en malende gedachten te verminderen en focus op jezelf te vergroten.

Hier vind je meer informatie en lees nog meer over de nieuwe cursus in de digitale folder|

Aanmelden kan nog. Het programma start zeker.  JIJ bent van ❤ WELKOM!!

Geplaatst in Blog