Het stralende viooltje… over ZIJN wie JIJ bent !

loesje-mezelf

 

Al googelend kwam ik het verhaal  van het stralend viooltje tegen:

HET STRALENDE VIOOLTJE
Een koning wandelde in zijn tuin en trof daar verdorrende en wegkwijnende bomen, struiken en bloemen aan. Hij vroeg aan de eik wat er gaande was, en de eik antwoordde de koning dat hij dood ging, omdat hij niet zo hoog kon worden als de pijnboom.
Toen de koning zich naar de pijnboom omkeerde, bleek die zich helemaal te laten hangen. De reden was dat hij geen druiven kon dragen zoals de wijnstok. En de wijnstok? Die was aan het doodgaan, omdat hij niet kon bloeien als de roos.
Maar plotseling zag de koning een viooltje staan in het gras dat bloeide en straalde zoals het maar kon. Hij vroeg aan het viooltje waarom hij zo straalde. De koning kreeg het volgende antwoord: “Ik ging er vanuit dat u mij geplant hebt, omdat u een viooltje wilde. Als u een eik, wijnstok of een roos had gewild, dan had u die wel geplant. Daarom dacht ik:’ Ik ben goed zoals ik ben. Ik kan alleen maar zijn wie ik ben en geef mezelf zoveel liefde als ik in me heb!”

Zijn wie je bent.
Hoe voelt dat eigenlijk? Ook ik heb me deze vraag al meerdere malen in mijn leven gesteld. Soms sta je zo ver af van dat wat je wilt of ben je niet of minder verbonden met wie jij diep van binnen bent met al jouw kleur en mogelijkheden.
Op momenten dat ik niet verbonden ben met wie ik werkelijk diep van binnen ben, ontstaat bij mezelf een innerlijke onrust. Ik raak de focus kwijt op dat waar ik werkelijk voor wil gaan. En ik merk dat ik dan allerlei factoren in de buitenwereld erbij haal die dan, in mijn beleving, min of meer de reden zijn waarom ik onrustig word en mijn focus verlies.
Echter……. iedereen kan zijn wie hij is, ongeacht de buitenwereld, ongeacht wat mensen om je heen ervan vinden. En wel door van jezelf te houden, jezelf te accepteren en jezelf helemaal en volledig te respecteren. Op het moment dat je met liefde, acceptatie en respect naar jezelf kunt kijken en dit ook kunt ervaren, open jij je voor jouw omgeving. Je mag namelijk op deze wereld zijn, precies zoals je bent. En zoals JIJ bent, dat is helemaal OKÉ!

IS HET ZO SIMPEL?
Ook ik heb ervaren dat het allemaal heel simpel klinkt om te zeggen tegen mezelf ‘Jij bent helemaal oké’.
Door ons ego, innerlijke ‘saboteurs’ en factoren vanuit het verleden (levensgebeurtenissen/trauma’s/opvoeding/familiegeschiedenis/et cetera)
kunnen gedachten ontstaan dat je niet goed genoeg bent of niet mag zijn wie je bent.
Als je niet met liefde, acceptatie en respect naar jezelf kunt kijken en dit niet kunt ervaren, kan jouw energie minder/niet stromen en blijf je acteren in een negatieve spiraal van ‘Ik ben niet oké’.
Vaak zoeken we de oplossing buiten onszelf. De baas op het werk die niet functioneert en dus maar ontslagen moet worden, naar workshops en cursussen gaan, reizen naar Tibet of India. De oplossing ligt echter binnen handbereik, namelijk IN JEZELF. JIJ bent namelijk al die je bent !!!

Alles wat je doet, zegt, aanraakt, voelt en uitdraagt, dat ben jij in contact met de buitenwereld. Dus neem de tijd om te observeren en te ervaren wat er in jou gebeurt. Neem de ruimte om toe te laten wat er in jou gebeurt. En ja…… ook ik heb ervaren dat dit enorme turbulentie teweeg kan brengen. Ook ik heb me in eerste instantie heftig verzet tegen dat wat er in me gebeurde. Al die gevoelens, gedachten, emoties. Het was teveel bij elkaar. Dus ging ik in mijn denken zitten. Een perfecte strategie om overeind te blijven. Ik wist op een perfecte manier alles te beredeneren en uit te dragen zodat ik niet hoefde toe te laten wat ik voelde, wat er in mij gaande was. Echter toen ik al deze gevoelens, gedachten en emoties die ik jaren ‘opgespaard’ had, toe liet, voelde ik acceptatie. Acceptatie om te zijn wie ik diep van binnen altijd al was en wilde zijn. Met al mijn verdriet, boosheid, onmacht, frustratie en ook mijn blijdschap, enthousiasme, spontaniteit, speelsheid, ondeugendheid.
Op het moment dat je al wat er is, al jouw gevoelens, gedachten en emoties kunt ervaren, met liefde kunt omarmen en kunt accepteren dat ze er mogen zijn, dan kan innerlijke balans ontstaan. Dan kun je weer thuiskomen bij JEZELF, liefde geven aan jezelf en jezelf accepteren en respecteren. Kun je trouw aan jezelf zijn. Kortom: ZIJN wie JIJ bent!!!!

Wil jij ook weer thuis komen bij JEZELF, jezelf omarmen en zijn wie jij bent? Bel/mail me. Ik kan je meer vertellen over de mogelijkheden vanuit Praktijk Prisma om weer thuis te komen bij jezelf.

Gun jezelf dat jij weer thuiskomt bij JEZELF !!
JIJ bent OKÉ !!!

geweldig
Consulten vanuit Praktijk Prisma worden in veel gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraars.

Lieve groet,

Sylvia

E:  info@praktijkprisma.nl
W: www.praktijkprisma.nl

Geplaatst in Blog